4e nieuwsbrief Jan Janssen Classic 2015

Beste toerfietsers en mountainbikers,

Vreugde en opluchting: de 30e editie van de Jan Janssen Classic en de 6e Hel van Ede-Wageningen waren een succes. We kijken terug op een schitterende, sportieve dag, met iets meer dan 3.800 wegfietsers en 800 MTB'ers en met nagenoeg droog weer. We danken alle deelnemers voo rhun medewerking en positieve houding, de sponsors voor hun materiele en financiele ondersteuning, de vele vrijwilligers voor hun solide en onvermoeibare inzet lang de routes, de motoren, op de pauzeplaatsen en cateringplakken, bij deninschrijvingen, in de controlekamer, bij de massagetafels, kortom overal!

Als u meegefietst heeft, hebt u misschien de verschillen met andere jaren gemerkt:

  • Andere parcoursen: Onze naamgever Jan Janssen werd onlangs 75 jaar en dat hebben we verwerkt in de rijafstanden op de weg: 75, 150 en 225 km (met tussenroutes van 125 en 200 km). Andere lengtes betekende ook andere tracés, langs plekken waar we anders niet kwamen. We kregen veel positieve reacties van u na afloop!
  • Andere start: de polsbandjes verdwenen om plaats te maken voor stuurbordjes met een barcode, die aan de fietser gekoppeld is, en die voor de start werd gescand. Vooruitlopend op nieuwe, landelijke, aangescherpte veiligheidsregels, vonden we dit initiatief het proberen waard. Handig om snel in te kunnen grijpen bij fietsers met problemen onderweg. En uiteraard, de actiefoto’s zijn zo ook gemakkelijker traceerbaar en tegen betaling beschikbaar bij Sportograf. Kijk daarvoor op www.sportograf.com/nl/shop/event/2797-Jan-Janssen-Classic-2015. U kunt uw startnummer intoetsen en …voila!
  • Andere pauzeplaatsen: naast het TCW Clubhuis en ‘De Heideroos’ in Eerbeek (met die accordeonist) kwamen Schaarsbergen en ‘Bronbeek’ in Arnhem erbij. Vooral die   laatste pauzeplaats bleek een schot in de roos, zowel voor de renners als ook voor Defensie die dit verzorgingstehuis voor oud-Indië militairen beheert.
  • Nieuwe shirts: geheel blauw van kleur en een strak ontwerp. Let op: we hebben nog exemplaren op voorraad. Als u uw maat aan ons doorgeeft kunt u (na betaling van € 35) nog een shirt nagestuurd krijgen als uw maat nog beschikbaar is. Mail hiervoor eerst naar info@janjanssenclassic.nl.
  • De Blue Mountain Strava Challenge: op drie plaatsen in het parcours kon gespurt worden voor snelle tijden in het Blue Mountain Strava klassement. Vele fietsers namen de uitdaging aan. De uitslagen en de namen van de en van de blauwe bolletjestruidragers en overige prijswinnaars kunnen binnenkort worden ingezien op de website van Blue Mountain. https://bluemountain.nl/stravachallenge.
  • Er was live radio van RTV Rijnstreek in de start- en finishhal van De Bongerd, en er hing een groot scherm buiten met films, mededelingen en videoclips.

 

Sfeerimpressie Jan Janssen Classic / Hel van Ede-Wageningen 20 juni 2015

Misschien is u nog meer opgevallen wat afweek van andere jaren. Toch bleven enkele dingen onveranderd:

  • De gezellige drukte op pauzeplaatsen en op de Bongerd.
  • De verschillende kramen en producten van bedrijven, sponsoren en leveranciers. Zie de logo’s hiernaast.
  • De tevreden gezichten van gefinishte fietsers en mountainbikers.
  • de bijdrage van de deelnemers en de organisatie aan het Fonds Gehandicaptensport. Op de foto hieronder is te zien dat Pierre en Jan Janssen Junior (vader Jan kon helaas niet aanwezig zijn) namens u allen een cheque ter waarde van € 8.481,- ’s middags overhandigden aan Renee Balkema, sponsormanager bij het Fonds. Ook dit jaar hadden we weer een schitterend bedrag, waar vooral de sportende gehandicapten heel blij mee zullen zijn!

Tot slot: heel graag horen we van u reacties over de fietstochten, de organisatie en andere zaken die u zijn opgevallen op 20 juni. Mailt u die naar info@janjanssenclassic.nl.

Rest ons nog u allen een heel mooie, fijne zomer toe te wensen, al dan niet op de fiets, en we zeggen graag tot weerziens op zaterdag 25 juni 2016, voor de 31e editie van de Jan Janssen Classic en de 7e Hel van Ede-Wageningen.

Toerclub Wageningen i.s.m. Wielervereniging Ede
Organisatiecomité JJC/HvEW (www.tcw79.nl