Toerclub Wageningen

De Toerclub Wageningen (TCW79), in 1979 opgericht en aangesloten bij de NTFU, vierde in 2014 haar 35-jarig bestaan, onder andere met een enerverende lustrumtocht naar de Mont Aigoual (Zuid-Frankrijk). We hebben 350 actieve leden, waaronder vele toerfietsers en een MTB-groep, die in de winter versterking krijgt van het wegpeloton op de mountainbike.

De club organiseert jaarlijks een zevental tochten met verschillende ritafstanden, waaronder de Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen. In 1985 lanceerden TCW’ers de ‘Hel van Wageningen’ als initiatief om een fietsklimtocht te realiseren ten noorden van Limburg. Na enkele jaren werd de tocht omgedoopt tot ‘Jan Janssen Classic’, ter ere van deze nationale vedette. Jan Janssen is elk jaar in Wageningen bij ‘zijn’ tocht aanwezig en rijdt dan nog steeds zijn rondje mee!

In 2010 werd de mountainbiketocht toegevoegd, die de oude naam van de JJC meekreeg, met Ede als toevoeging: ‘Hel van Ede-Wageningen’. Daarmee wordt de samenwerking met de Wielervereniging Ede benadrukt. De MTB-tocht is aantrekkelijk voor mountainbikers, vooral omdat er in de zomer zo weinig veldtochten zijn!

Bijzonder is dat jaarlijks zo’n 150 vrijwilligers van de TCW en andere organisaties meewerken aan het realiseren van beide tochten voor u!

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.