JJC-HvEW Nieuwsbrief 2022-3

35e JAN JANSSEN CLASSIC EN 10e HEL VAN EDE-WAGENINGEN: 25 juni 2022

In deze derde nieuwsbrief feitelijke, nuttige informatie over de tochten.

De weersvooruitzichten zijn prima (ca. 23 graden en geen neerslag); het belooft een prachtige fietsdag te worden voor de Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen (MTB)!! De tochten voeren u door het prachtige, geaccidenteerde landschap rond Wageningen op de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug. Elke deelnemer kan de route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden. De verzorging, medische begeleiding en veiligheidsmaatregelen onderweg zijn uitstekend. De NTFU heeft daarom het keurmerk Extra Goed Geregeld toegekend aan JJC en HvEW..

De klassiekers Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen (MTB) voeren u door het prachtige, geaccidenteerde landschap rond Wageningen op de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug. Elke deelnemer kan de route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden. De verzorging, medische begeleiding en veiligheidsmaatregelen onderweg zijn uitstekend. De NTFU heeft daarom het keurmerk Extra Goed Geregeld toegekend aan de JJC en HvEW.

 

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

 1. Noodnummer en helpdesk
 2. Verkeer en aanrijroutes
 3. Aanmelden en starten
 4. Daginschrijving
 5. Bestelde producten
 6. Stuurbord
 7. Bewaakte fietsenstalling
 8. Veilig en vriendelijk
 9. Gratis massage, bagagedepot en douches
 10. De routes
 11. Na terugkomst
 12. Vrijwilligers, partners en sponsoren
 13. ICP organiseert toertocht JJC in 2023

1. Noodnummer en helpdesk

In de sporthal bij start/finish is een coördinatiepunt/helpdesk die de hele dag bereikbaar is.
Noodnummer: 06 - 2217 3317 (ongevallen, grote pech, problemen met de route). Advies: zet dit nummer alvast in uw telefoon! Bel bij ernstige ongevallen eerst 112, direct daarna de helpdesk. De helpdesk kan dan één van de Rode Kruis doktersmotoren sturen.

2. Inschrijving en tarieven

Start en finish: Universitair Sportcentrum “De Bongerd”, Campus Wageningen UR, Droevendaalsesteeg, Wageningen
Aanrijroutes: zie www.janjanssenclassic.nl
Navigatie: Voer als adres Droevendaalsesteeg 3 in

Parkeren: Er is voldoende gratis parkeerruimte vlakbij de start op Wageningen Campus. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars nauwkeurig op. De grote parkeerterreinen zijn genummerd (P1 t/m P4). Klik op de kaart.

Zorg dat u uw auto kunt terugvinden!
Noteer het P-nummer, maak een foto van een markant punt op het terrein waar uw auto staat of maak met uw gps-apparaat een waypoint van de plek waar de auto staat.

Flyeren op de Parkeerplaatsen is verboden, maar in de Sporthal van de Bongerd op de tafels toegestaan.

3. Aanmelden en starten

Aanmelden voor Scan&Go vanaf 06.30 uur in de sporthal.

Starttijden per afstand: zie de website https://www.janjanssenclassic.nl/content/alginfo

MTB-ers kunnen pas starten vanaf 07.00 uur! Dit in verband met inrichten van de eerste verzorgingspost.

Laat uw barcode scannen (vanaf e-mail print of smartphone); NTFU-leden kunnen volstaan met hun ledenpas.

Voorkom wachttijden bij de inschrijftafels door op de 25e onderweg of in de vertrekhal in te schrijven (en te betalen) middels je mobiel.
Let er op in de juiste scan-en-go-rij te gaan staan. Mocht je in de verkeerde rij staan, dan moet je weer achteraan in de juiste rij aansluiten.

Ingeschreven, maar barcode vergeten mee te nemen? Meld u bij de Informatiebalie (naast de inschrijfbalies)

4. Daginschrijving

Niet NTFU-leden: vul het formulier daginschrijving volledig in en meld u aan bij de daginschrijvingsbalies
NTFU-leden: meld u met de ledenpas bij Scan&Go van de daginschrijfbalies

Kosten daginschrijving: € 20,- (€ 16,- voor NTFU leden)

Digitaal inschrijven kan ook tijdens uw reis naar Wageningen nog; dit bevordert de snelheid van inschrijving in de Sporthal aanzienlijk!

5. Bestelde producten

Bestelde voedingspakketten van de Sportvoedingwebshop kunnen door uw barcode te tonen bij de JJC-shop in de sporthal worden opgehaald.

Bestelde maaltijdsoep kan vanaf 13.00 uur aan de bar worden verkregen door uw barcode te tonen (Indien nog voorradig, kunnen bij de JJC-shop bonnen voor de maaltijdsoep worden gekocht.)

Bedrijfsteams kunnen hun pakket voor hun deelnemers ophalen bij de JJC-shop.

6. Stuurbord

Bevestig het stuurbord met het unieke startnummer goed leesbaar. Het stuurbord is het bewijs dat u geregistreerd deelnemer bent van de JJC/HvEW. Het stuurbord is noodzakelijk voor de herkenbaarheid van de deelnemers bij verzorgingsposten (consumpties) en bij ongevallen.

Op het stuurbord staat het alarmnummer. Dit is het nummer van de permanent bezette informatie- en hulppost in de sporthal.

Onderweg worden door Sportograf foto’s van de deelnemers gemaakt. Met het startnummer zijn deze foto’s te traceren op www.sportograf.com (bewaar dus het stuurbord, of minimaal het startnummer).

7. Bewaakte fietsenstalling

Op het terrein voor de sporthal zijn fietsenrekken geplaatst. Een groot deel van deze stalling is bewaakt.

Als u zich bij deze stalling meldt krijgt u een polsbandje voor uzelf en wordt een ‘polsband’ met hetzelfde nummer aan de fiets bevestigd. Bij ophalen van de fiets worden beide gecontroleerd. Hiermee probeert de organisatie diefstal te voorkomen. De organisatie is natuurlijk niet verzekerd voor de diefstal van alle deelnemende fietsen; dat is uw eigen verantwoordelijkheid.

8. Veilig en vriendelijk

Het is in het belang van het voortbestaan van populaire toertochten als de Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen dat de deelnemers zich gedragen als verantwoordelijke en vriendelijke verkeersdeelnemers.

Respecteer dus alle regels en volg de aanwijzingen van verkeersregelaars en politie stipt op.
Geef elkaar duidelijke aanwijzingen, alleen wanneer dat nodig is. Schreeuw niet naar medeweggebruikers of wandelaars.

9. Gratis massage, bagagedepot en douches

Douches: In de sporthal is voldoende kleedruimte en douchegelegenheid.

Massage: Na afloop is er gelegenheid om u gratis laten masseren. Gebruik dan wel eerst de douchegelegenheid. Een team van 16 professionele masseurs van het Nederlands Genootschap van Sportmasseurs van de regio Gelderland staat voor u klaar.

De masseurs zijn aanwezig van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Bagagedepot: Er is een gratis, bewaakte garderobe voor jassen, tassen etc. in de sporthal bij de ingang van de sportzaal.

10. De Routes

Algemeen
In de sporthal zijn grote posters opgehangen met alle routes (Weg en MTB). Er zijn flyers met routekaartjes en informatie over de routes beschikbaar om mee te nemen.

Verzorging onderweg: Er zijn verschillende verzorgingsposten ingericht op de routes (zie de routekaartjes op onze website). Daar zijn water, sportdrank, bananen, de beroemde ‘bike bites’ en koek gratis beschikbaar. Bovendien zijn er beperkt materiaal serviceposten aanwezig.

Alleen als u pauzeert in Restaurant Loenermark (Loenen) (JJC-routes 125, 150, 175 en 200 km) moeten de consumpties worden afgerekend.

Jan Janssen Classic
Op de website staat een beschrijving van de routes, een hoogteprofiel en de gpx tracks die kunnen worden gedownload

De routes zijn samengesteld uit de drie lussen: de groene (in westelijke richting (alleen voor 110, 175 en 200 km)), de blauwe (het centrale deel) en de rode (het oostelijke deel met o.a. Posbank)

Er is een afkorting in de 200 km route ten behoeve van de 175 km rijders. Let goed op de splitsingsborden!

Belangrijk! De routepijlen zijn altijd leidend, niet de gpx. De routes kunnen tot op het allerlaatste moment noodgedwongen zijn veranderd.

Afkorting routes: Om te voorkomen dat deelnemers heel laat in Wageningen aankomen of dat mogelijk een deel van de routepijlen al is opgeruimd waardoor men de route niet meer kan volgen, worden later in de middag wat afkortingen gemaakt waardoor de deelnemers via een wat kortere route toch nog tijdig aan de finish komen.

Na 13:00 uur wordt de rode lus (125 , 150, 175 en 200 km) via Terlet of Hoenderloo, Beekbergen en daarna Loenen en de Posbank uit de tocht gehaald. De deelnemers die op dat moment nog niet bij deze splitsing zijn kunnen dan rechtdoor naar Rozendaal en volgen vanaf daar de tocht. Dit is voor de 125 km fietsers die pas om 11 uur (laatste starttijd) gestart zijn na 2 uur ofwel 30 km. Dit is 15 km/uur dus dit moet voor iedereen die zo'n afstand kan fietsen redelijk te doen zijn.

Hel van Ede-Wageningen (MTB)
Afstanden: 65 en 95 km.
Hoogtemeters: Voor de 65 km is het aantal hoogtemeters ca. 450 meter, voor de 95 km is dit ca. 850 meter.

Op de website is een kaart van de routes te vinden, ook de gpx-track is daar te downloaden. De gpx-track is niet op andere dagen te fietsen. Sommige landgoederen worden speciaal voor ons opengesteld.

Bij de start liggen kaartjes van de route met daarop aangegeven de plaatsen van letterborden. Als u verdwaalt (doordat bijvoorbeeld pijlen zijn verwijderd), kunt u op die kaart vinden waar u de route weer kan oppakken.

Let op: De MTB-route kan tussen 7:00 en 9:00 uur worden gestart. Daarbij wordt de 95 km route na 11:30 afgesloten.

11. Na terugkomst

Consumpties en consumptiebonnen
In de sporthal kunnen consumpties worden afgerekend met pin en contant geld.
Voor prijzen van dranken, broodjes, maaltijdsoep etc. zie de borden in de sporthal.

Fotografie
Omdat veel deelnemers het op prijs stellen om een foto als aandenken aan hun prestatie te kunnen bestellen, is Sportograf ingeschakeld om op verschillende plaatsen op de route foto’s te maken. Deze zijn na enkele dagen te bestellen via https://www.sportograf.com

Om uw foto’s snel te vinden hebt u uw startnummer (stuurbord) nodig.

Ons Goede Doel: Fonds Gehandicaptensport
Ook in 2022 zullen we als organisatie van de JJC en HvEW het Fonds Gehandicaptensport blijven ondersteunen via een klein gedeelte van het startgeld dat u bij de aanmelding betaalt, aangevuld met uw vrijwillige bijdrage.

12. Vrijwilligers, partners en sponsors

Een evenement met deze omvang brengt hoge kosten met zich mee: medische diensten, verkeersregelaars, vergunningen, terrein- en zaalhuur, verzorgingsposten etc. Toch kunnen we de kosten voor de deelnemers relatief laag houden. Dit dankzij de vele vrijwilligers, partners en sponsors die de organisatie op verschillende manieren – materieel en financieel – steunen.

Ook krijgen we elk jaar weer de steun (financieel, inzet van hulpkrachten, beschikbaar stellen van materiaal) van diverse sponsoren. Allen willen we alvast hartelijk danken voor hun inzet!

13. ICP organiseert toertocht JJC in 2023

Het bestuur van de wielervereniging TCW’79 heeft afgelopen winter en voorjaar belangstellende verenigingen/organisatoren gepolst of er belangstelling was de organisatie van de toertocht Jan Janssen Classic over te nemen. Na frequent overleg met de evenementen organisatie ICP (www.icp.nl) heeft het bestuur een concept overeenkomst in voorbereiding om met hen in zee te gaan. Zij organiseren ook al sinds enkele jaren het wielerevenement de Ode aan Jan Janssen en kennen Jan en zoon Pierre Janssen persoonlijk. ICP ontwikkelt en produceert mediaconcepten (video & events) die impact maken.

ICP wil impact maken. Ons hart gaat sneller kloppen van het ontwikkelen en produceren van concepten met maatschappelijke impact. Of het nu gaat om kwetsbare jongeren, eenzame ouderen, pesten op de werkvloer of een impactvolle ziekte. Wij creëren content die maatschappelijk onderwerpen aan de kaak stelt, agendeert of verdiept. Dat doen we het liefst met een zo groot mogelijk bereik door grote publieksevenementen, groot entertainment op televisie en succesvolle campagnes via social en online.

TCW’79 verwacht de formele overdracht deze zomer af te ronden en wenst hen veel succes met de organisatie van de komende edities van de Jan Janssen Classic. Fijn dat de tocht blijft bestaan voor de vele enthousiaste toerfietsers!!.

 

Van harte welkom op zaterdag 25 juni aanstaande!

Organisatie Jan Janssen Classic / Hel van Ede-Wageningen 2022

Informatie: www.janjanssenclassic.nl; email: info@janjanssenclassic.nl

Uitschrijven Nieuwsbrieven JJC op de site bij : Afmelden | Jan Janssen Classic

Toerclub Wageningen

Wielervereniging Ede

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.