JJC-HvEW Nieuwsbrief 2022-2

35e JAN JANSSEN CLASSIC EN 10e HEL VAN EDE-WAGENINGEN: 25 juni 2022

Afgelopen jaren geen tochten, maar in 2022 worden de Jan Janssen Classic (JJC) en Hel van Ede-Wageningen (HvEW) weer georganiseerd op de gebruikelijke zaterdag van week 25. Dit wordt voor de organiserende vereniging Toerclub Wageningen ’79 de laatste keer dat de JJC wordt georganiseerd! Wat er daarna met deze toerfietstocht gebeurt hoort u van ons in de volgende nieuwsbrief. De HvEW zal TCW’79 ook komende jaren blijven organiseren. Vanwege de toegenomen druk op natuurgebieden hebben we van de beheerders de MTB-route wel sterk moeten aanpassen ten opzichte van voorgaande edities.

De klassiekers Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen (MTB) voeren u door het prachtige, geaccidenteerde landschap rond Wageningen op de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug. Elke deelnemer kan de route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden. De verzorging, medische begeleiding en veiligheidsmaatregelen onderweg zijn uitstekend. De NTFU heeft daarom het keurmerk Extra Goed Geregeld toegekend aan de JJC en HvEW.

 

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

  1. Tourwinnaar Jan Janssen en de Jan Janssen Classic
  2. Inschrijving en tarieven
  3. De routes
  4. Wielershirts 2016-2019
  5. Verkeer en Veiligheid
  6. Sponsors en Partners

1. Tourwinnaar Jan Janssen en de Jan Janssen Classic

Jan Janssen schreef in 1968 geschiedenis door als eerste Nederlander de Tour de France te winnen. De organisatie van de Jan Janssen Classic is er trots op dat ze de naam van deze grote renner aan haar toertocht mag verbinden. Uitvoerige informatie over de carrière en palmares van Jan Janssen vindt u via janjanssenclassic.nl/node/2. Jan Janssen is vrijwel altijd aanwezig bij de tocht en rijdt dan een van de JJC-routes. Inmiddels wordt ook eind augustus de Ode aan Jan Janssen als tweede tocht voor hem georganiseerd.

2. Inschrijving en tarieven

Voorinschrijving wordt sterk aangeraden, want bespaart u en ons geld! Er geldt een strikt gehanteerd maximumaantal deelnemers. Dit in verband met vergunningen, beperking van overlast voor de omgeving en veiligheid van deelnemers. Het maximum is vastgesteld op 5.000 racefietsers en 1000 mountainbikers. Wordt dit aantal bereikt bij voorinschrijving, dan is daginschrijving niet mogelijk. Via onze website www.janjanssenclassic.nl, Facebook en Twitter stellen we u tijdig op de hoogte.

Omdat het belangrijk is om ruim voor 25 juni te weten op hoeveel deelnemers kan worden gerekend, wordt u gestimuleerd om tijdig in te schrijven. T/m 31 mei gelden de basistarieven, daarna loopt het stapsgewijs op.

15 februari t/m 31 mei: € 17,00 (€ 14,00 voor NTFU leden)
1 juni t/m 25 juni: € 20,00 (€ 16,00 voor NTFU leden)
Daginschrijving € 20,00 (€ 16,00 voor NTFU leden)

Er wordt gebruik gemaakt van stuurbordjes met startnummers die gekoppeld zijn aan het inschrijfsysteem en daarmee aan uw persoonsgegevens. Dit is handig en nuttig bij calamiteiten en problemen onderweg. Na afronding van inschrijving en betaling, ontvangt u per e-mail een bevestiging met barcode. Dit is uw deelnemersbewijs, dat u dient te laten scannen om te kunnen starten.

De barcode kan ook worden gescand vanaf uw smartphone. Bent u ingeschreven met uw NTFU-nummer, dan kunt u volstaan met het laten scannen van de barcode op de NTFU-pas.
PayPal: U kunt afrekenen via PayPal, maar daarbij wordt door NTFU een opslag van ca. € 0,50 in rekening gebracht.

Groepen en bedrijfsarrangementen

Als u wilt deelnemen met een groep, dan heeft u de volgende opties:

  • voorinschrijving als groep: U schrijft als contactpersoon alle leden van uw groep in en rekent af voor de gehele groep. Per deelnemer kunnen bestellingen (voedingspakket, maaltijdsoep, vrijwillige bijdrage voor Fonds Gehandicaptensport) worden geplaatst. Elk lid van de groep ontvangt een persoonlijke barcode.
  • Bedrijfsteams: Er is één arrangement beschikbaar voor teams (bedrijven, collega’s, relaties). Voor informatie over deze arrangementen, zie janjanssenclassic.nl/bedrijfsteam.

Als u met een klein team (< 20 deelnemers) deelneemt en geen bijzondere wensen heeft (bijv. promotiestand), kunt u uw team ook via voorinschrijving aanmelden. Ook dit jaar kan het bedrijfspakket via voorinschrijving worden besteld (individueel en groepen).

3. De routes

Jan Janssen Classic

Keuze uit 6 afstanden: 70, 110, 125, 150, 175 en 200 km.

De JJC is een uitdagende tocht. Hellingen worden niet vermeden, maar juist opgezocht. Dat betekent dat bij de langste afstand in totaal meer dan 2000 hoogtemeters moeten worden overwonnen. Voor de kortste afstand (70 km) is dat altijd nog circa 800 meter.
Ook in 2022 is gezocht naar verdere verbetering van de routes. Niet alleen om de tocht aantrekkelijker te maken, maar ook om de veiligheid en comfort voor de deelnemers te verhogen.

De routes zijn opgebouwd uit drie hoofdlussen (de blauwe, groene en rode) tussen Amerongen en Dieren. Zie janjanssenclassic.nl/content/jjc-wegroutes voor details.

Verzorgingsposten JJC: Clubhuis TCW79 in Wageningen (110 en 200km), IPC Groene Ruimte in Schaarsbergen (125, 150, 175 en 200km), Bronbeek in Arnhem (70, 110, 125, 150, 175 en 200 km), Pauzeplaats Restaurant Loenermark Loenen (consumpties voor eigen rekening): (125, 150, 175 en 200 km)

Hel van Ede-Wageningen (MTB)

Keuze uit 2 afstanden: 60 km (met 450 hoogtemeters) en 100 km (met 850 hoogtemeters).

De Hel van Ede-Wageningen wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband van TCW’79 tcw79.nl en Wielervereniging Ede wvede.nl. De route bestaat uit twee volledig gepijlde lussen. De korte afstand bestaat uit één lus, de lange afstand uit twee. De ritten voeren u door prachtige natuurgebieden en landgoederen met bossen, heuvels en heidevelden in de driehoek Wageningen, Ede, Arnhem. Dit jaar is het niet gelukt toestemming/vergunning te ontvangen voor vele uitdagende hellingen, bosgebieden en geaccidenteerde terreinen van diverse landgoederen. Dit betekent dat 30% van de 100 km-tocht nu over (half) verharde fietspaden plaatsvindt. Wel zijn diverse MTB-single tracks opgenomen in de beide routes. We blijven een mooie route bieden met leuke uitdagingen in een prachtige omgeving.

Daar waar het nog wel lukte vergunning te verkrijgen zijn we veel dank verschuldigd aan de terreinbeheerders die met ons willen samenwerken om deze mooie tocht te organiseren. Bijzonder is de pauzeplaats bij het mountainbikemuseum.nl in Schaarsbergen (alleen de langste afstand). Zie janjanssenclassic.nl/MTB-routes voor details.

Verzorgingsposten: Tunnel bij Planken Wambuis, Veld en Beek (60 en 100 km), Mountainbike Museum (100 km)

4. Wielershirts 2016-2019

Van de Jan Janssen wielershirts uit 2016, 2017, 2018 en 2019 zijn nog een 100-tal exemplaren beschikbaar voor verkoop. De shirts hebben allen hetzelfde ontwerp als in 2019 (hiernaast afgebeeld), echter de vorige jaren hebben een andere blauwe, gele en groene kleur.

Bestellen is niet mogelijk, omdat niet alle maten meer aanwezig zijn.

De verkoopstand is te vinden in de hal van de Bongerd. Kom eens kijken en passen voor je vertrek of na afloop. Dan heb je een blijvende herinnering aan deze mooie wielertocht. Alles moet weg, dus voor slechts €15,-- kunt u nog lang nagenieten!!

5. Verkeer en veiligheid

We doen een dringend beroep op u om met extra aandacht de verkeers- en gedragsregels in acht te nemen. Dit voor uw eigen veiligheid en die van medeweggebruikers en omwonenden.
Hoewel we begrijpen dat snelheid en een mooi gemiddelde een deel van de pret zijn, benadrukken we dat de Jan Janssen Classic / Hel van Ede-Wageningen geen wedstrijd is.

Verkeersregelaars: De organisatie zorgt ervoor dat op alle drukke en/of gevaarlijke oversteekplaatsen verkeersregelaars aanwezig zijn. Volg hun instructies op, zonder aarzeling en discussie!

Routes: Houd er rekening mee dat de routes op het laatste moment kunnen zijn aangepast. Rijd dus niet volledig op gps, maar let altijd op de routepijlen. Deze zijn leidend.
Met name de mountainbikers dienen zich te realiseren dat ze grotendeels door beschermde natuurgebieden rijden. Ook op terreinen die normaliter niet voor MTB-ers toegankelijk zijn. Ga dus absoluut niet buiten de uitgezette route en ga ook niet op andere dagen deze routes rijden.

In dit kader is de campagne Buitencode relevant. Via deze link vindt u meer informatie en een filmpje die de campagne ondersteunt: www.ntfu.nl/Buitencode

6. Onze Sponsoren en Partners

Om de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk te kunnen houden krijgen we elk jaar weer de steun (financieel, inzet van hulpkrachten, beschikbaar stellen van materiaal) van een aantal sponsors. Hieronder een overzicht.

Buro Informatie Management Winkels te Ede is dit jaar bereid gevonden de stuurbordjes voor alle deelnemers te ondersteunen.
Dankzij de medewerking en ondersteuning van Wageningen University & Research kan de organisatie van de Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen op 25 juni weer beschikken over een prachtige en functionele sportfaciliteit. De parkeervoorzieningen op de campus zijn zodanig dat alle deelnemers hun auto kunnen parkeren vlakbij start/finish.
SportvoedingWebshop.com levert ook dit jaar de sportdrank en sportvoeding (en advies) bij de JJC/HvEW. We zijn blij met deze sponsor die ook op de uitdeelpost Bronbeek de gehele aankleding voor ons verzorgt. Wilt u nu alvast voedingsadviezen of nadere informatie dan kunt u dit via www.sportvoedingwebshop.com verkrijgen. #sportvoedingwebshop
Univé Verzekeringen ondersteunt de Jan Janssen Classic al jaren met een start/finish-straat met boog. Zij doet dit omdat zij het Goede doel van de JJC/HvEW, namelijk het Fonds Gehandicapten Sport ondersteunt bij al haar evenementen
Ook in 2022 verzorgt Sportograf de fotografie bij de Jan Janssen Classic / Held van Ede-Wageningen. De fotografen zullen op meerdere - goed gekozen – plaatsen foto’s maken van de deelnemers. Deze foto’s zijn enkele dagen na 25 juni beschikbaar via de website sportograf.com en zijn gemakkelijk vindbaar met uw startnummer.

Restaurant Loenermark Loenen

Naast de uitdeelposten onderweg, hebben we voor de lange afstanden van de JJC één restaurant als pauzeplaats opgenomen. Zeer geschikt voor iedereen die trek heeft in iets anders dan een reepje, krentenbol of banaan.

 

 

 

,

In de derde en laatste Nieuwsbrief die een week voor de start verschijnt, krijgt u als gebruikelijk alle belangrijke praktische details van ons.

Van harte welkom op zaterdag 25 juni aanstaande!

Organisatie Jan Janssen Classic / Hel van Ede-Wageningen 2022

Informatie: www.janjanssenclassic.nl; email: info@janjanssenclassic.nl

Toerclub Wageningen

Wielervereniging Ede

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.