JJC-HvEW Nieuwsbrief 2019-2

NTFU Extra goed geregeldDe inschrijving voor de Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen is per 1 februari jl. gestart. In deze tweede nieuwsbrief informatie over beide tochten en aandacht voor wijzigingen ten opzichte van vorige edities.

(Klik hier voor de pdf-versie van dit bestand)

Vorig jaar hebben we ervan moeten afwijken, maar in 2019 worden de Jan Janssen Classic (JJC) en Hel van Ede-Wageningen (HvEW) weer georganiseerd op de gebruikelijke zaterdag van week 25. Deze keer geen kroonjaar voor de toertochten, wel viert organiserende vereniging Toerclub Wageningen ’79 haar 40-jarig bestaan. In het kader daarvan gaan circa 60 leden van de vereniging in mei in 8 etappes naar de Alpe d’Huez fietsen om deze vervolgens te gaan beklimmen.

De klassiekers Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen (MTB) voeren u door het prachtige, geaccidenteerde landschap rond Wageningen op de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug. Elke deelnemer kan de route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden. De verzorging, medische begeleiding en veiligheidsmaatregelen onderweg zijn uitstekend. De NTFU heeft daarom het keurmerk Extra Goed Geregeld toegekend aan JJC en HvEW.

Datum: zaterdag 22 juni 2019.

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

 1. Tourwinnaar Jan Janssen en de Jan Janssen Classic
 2. Inschrijving en tarieven
 3. De routes
 4. Het Wielershirt 2019
 5. Verkeer en Veiligheid
 6. Onze Goede Doel: Fonds Gehandicaptensport
 7. Sponsors en Partners
 8. Duchenne Heroes
 9. Toeristische Informatie: Proef Wageningen

1. Tourwinnaar Jan Janssen en de Jan Janssen Classic

Jan Janssen schreef in 1968 geschiedenis door als eerste Nederlander de Tour de France te winnen. De organisatie van de Jan Janssen Classic is er trots op dat ze de naam van deze grote renner aan haar toertocht mag verbinden. Uitvoerige informatie over de carrière en palmares van Jan Janssen vindt u via janjanssenclassic.nl/node/2. Jan Janssen is vrijwel altijd aanwezig bij de tocht en rijdt dan een van de JJC-routes.

2. Inschrijven en tarieven

Voorinschrijving wordt sterk aangeraden, want bespaart u en ons geld! Er geldt een strikt gehanteerd maximumaantal deelnemers. Dit in verband met vergunningen, beperking van overlast voor de omgeving en veiligheid van deelnemers. Het maximum is vastgesteld op 5.000 racefietsers en 1000 mountainbikers. Wordt dit aantal bereikt bij voorinschrijving, dan is daginschrijving niet mogelijk. Via onze website www.janjanssenclassic.nl, Facebook en Twitter stellen we u tijdig op de hoogte.

Omdat het belangrijk is om ruim voor 22 juni te weten op hoeveel deelnemers kan worden gerekend, wordt u gestimuleerd om tijdig in te schrijven.
T/m 31 mei gelden voor de wegtochten de basistarieven, daarna loopt het stapsgewijs op.

Jan Janssen Classic
1 februari t/m 31 mei: € 13,50 (€ 10,50 voor NTFU, KNWU en VWB leden)
1 juni t/m 14 juni: € 16,00 (€ 13,00 voor NTFU, KNWU en VWB leden)
15 juni t/m 21 juni: € 18,00 (€ 15,00 voor NTFU, KNWU en VWB leden)
Daginschrijving (mits plaatsen beschikbaar): € 18,00 (€ 15,00 voor NTFU, KNWU en VWB leden)

Hel van Ede-Wageningen
65km € 13,50 (€ 10,50 voor NTFU, KNWU en VWB leden)
100km € 17,00 (€ 14,00 voor NTFU, KNWU en VWB leden)

Er wordt gebruik gemaakt van stuurbordjes met startnummers die gekoppeld zijn aan het inschrijfsysteem en daarmee aan uw persoonsgegevens. Dit is handig en nuttig bij calamiteiten en problemen onderweg.

Na afronding van inschrijving en betaling, ontvangt u per e-mail een bevestiging met barcode. Dit is uw deelnemersbewijs, dat u dient te laten scannen om te kunnen starten. De barcode kan ook worden gescand vanaf uw smartphone. Bent u ingeschreven met uw NTFU-nummer, dan kunt u volstaan met het laten scannen van de barcode op de NTFU-pas.

Groepen en bedrijfsarrangementen
Als u wilt deelnemen met een groep, dan heeft u de volgende opties:
- voorinschrijving als groep: U schrijft als contactpersoon alle leden van uw groep in en rekent af voor de gehele groep. Per deelnemer kunnen bestellingen (shirt, maaltijdsoep, vrijwillige bijdrage voor Fonds Gehandicaptensport) worden geplaatst. Elk lid van de groep ontvangt een persoonlijke barcode.

PayPal: U kunt afrekenen via PayPal, maar daarbij wordt door NTFU een opslag van ca. € 0,50 in rekening gebracht.

- Bedrijfsteams: Er zijn twee arrangementen beschikbaar voor teams (bedrijven, collega’s, relaties). Voor informatie over deze arrangementen, zie janjanssenclassic.nl/bedrijfsteam.

Als u met een klein team (< 20 deelnemers) deelneemt en geen bijzondere wensen heeft (bijv. promotiestand), kunt u uw team ook via voorinschrijving aanmelden. Met ingang van dit jaar kunnen de pakketten A en B namelijk ook via voorinschrijving worden besteld (individueel en groepen).

3. De routes

Jan Janssen Classic

Keuze uit 6 afstanden: 70, 110, 125, 150, 175 en 200 km.
De JJC is een uitdagende tocht. Hellingen worden niet vermeden, maar juist opgezocht. Dat betekent dat bij de langste afstand in totaal meer dan 2000 hoogtemeters moeten worden overwonnen. Voor de kortste afstand (70 km) is dat altijd nog circa 800 meter.
Ook in 2019 is gezocht naar verdere verbetering van de routes. Niet alleen om de tocht aantrekkelijker te maken, maar ook om de veiligheid en comfort voor de deelnemers te verhogen.

De routes zijn opgebouwd uit drie hoofdlussen (de blauwe, groene en rode) tussen Amerongen en Dieren. Zie janjanssenclassic.nl/content/jjc-wegroutes voor details.
Gedetailleerde informatie over de heuvels (profiel, %, lengte etc.) van de Jan Janssen Classic, is te vinden op de website Heuvelsfietsen van Wouter Greuell.

Verzorgingsposten JJC: Clubhuis TCW79 in Wageningen (110 en 200km), IPC Groene Ruimte in Schaarsbergen (125, 150, 175 en 200km), Bronbeek in Arnhem (70, 110, 125, 150, 175 en 200 km) Pauzeplaats Restaurant De Heideroos Eerbeek (consumpties voor eigen rekening): (125, 150, 175 en 200 km)

Hel van Ede-Wageningen (MTB)

Keuze uit 2 afstanden: 60 km (met 450 hoogtemeters) en 100 km (met 850 hoogtemeters).
De Hel van Ede-Wageningen wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband van TCW’79 en Wielervereniging Ede. De route bestaat uit twee volledig gepijlde lussen. De korte afstand bestaat uit één lus, de lange afstand uit twee. De ritten voeren u door prachtige natuurgebieden en landgoederen met bossen, heuvels en heidevelden in de driehoek Wageningen, Ede, Arnhem. Uitdagend zijn de hellingen van de stuwwal bij Oosterbeek en het geaccidenteerde terrein van landgoederen als ONO, Mariëndaal en Warnsborn.

Veel dank zijn we verschuldigd aan de terreinbeheerders die met ons willen samenwerken om deze mooie tocht te organiseren. Bijzonder is de pauzeplaats bij het Mountainbike Museum in Schaarsbergen (alleen de langste afstand). Zie janjanssenclassic.nl/MTB-routes voor details.

Verzorgingsposten: Papendal, Veld en Beek (60 en 100 km), Mountainbike Museum (100 km)

4. Het wielershirt 2019

Het wielershirt 2019 heeft dezelfde ontwerp als vorige jaren, maar onderscheidt zich deze keer met de opvallende rode accenten. De prijs van het shirt bedraagt bij voorinschrijving €30,- en op de dag zelf €35,-. Raadpleeg voordat u bestelt de maattabel op janjanssenclassic.nl/content/wielershirt.

U kunt het shirt als volgt aanschaffen:

 1. Bestellen bij voorinschrijving voor de JJC of HvEW via janjanssenclassic.nl/inschrijven. Het shirt kan worden opgehaald bij de kledingstand in de sporthal.
  Bedrijfsteams kunnen shirts bestellen als onderdeel van arrangement B
  (formulier aanvragen via inschrijven@janjanssenclassic.nl)
   
 2. Op 22 juni bij de kledingstand in de sporthal (beschikbaarheid van alle maten niet gegarandeerd). Advies: Koop het shirt voordat u vertrekt voor uw rit.
   
 3. Als u het shirt wilt aanschaffen, maar het niet op 22 juni kunt ophalen, kan het op verzoek worden toegestuurd ( € 5,- verzendkosten). Raadpleeg janjanssenclassic.nl/content/wielershirt voor de procedure. De shirts, ook nabestellingen, worden na 22 juni en voor eind augustus verzonden.

5. Verkeer en veiligheid

We doen een dringend beroep op u om met extra aandacht de verkeers- en gedragsregels in acht te nemen. Dit voor uw eigen veiligheid en die van medeweggebruikers en omwonenden. Hoewel we begrijpen dat snelheid en een mooi gemiddelde een deel van de pret zijn, benadrukken we dat de Jan Janssen Classic / Hel van Ede-Wageningen geen wedstrijd is.

Verkeersregelaars: De organisatie zorgt ervoor dat op alle drukke en/of gevaarlijke oversteekplaatsen verkeersregelaars aanwezig zijn. Volg hun instructies op, zonder aarzeling en discussie!

Routes: Houd er rekening mee dat de routes op het laatste moment kunnen zijn aangepast. Rijd dus niet volledig op gps, maar let altijd op de routepijlen. Deze zijn leidend.

Met name de mountainbikers dienen zich te realiseren dat ze grotendeels door beschermde natuurgebieden rijden. Ook op terreinen die normaliter niet voor MTB-ers toegankelijk zijn. Ga dus absoluut niet buiten de uitgezette route en ga ook niet op andere dagen deze routes rijden. In dit kader is de campagne Buitencode relevant. Via deze link vindt u meer informatie en een filmpje die de campagne ondersteunt: www.ntfu.nl/Buitencode

6. Ons goede doel: Fonds Gehandicaptensport

Ook in 2019 zullen we als organisatie van de JJC en HvEW het Fonds Gehandicaptensport blijven ondersteunen via een klein gedeelte van het startgeld dat u bij de aanmelding betaalt, aangevuld met uw vrijwillige bijdrage.

Sport is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een handicap.  In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap, die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Samen met vele vrijwilligers, donateurs, sponsors, ambassadeurs en partners zet het Fonds Gehandicaptensport zich in om de ambitie "Sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken" verder invulling te geven, voor ieder op zijn/haar eigen niveau: top-, en breedtesport, jong en oud. Omdat niemand buitenspel mag staan.

Na afloop van de Jan Janssen Classic 2018 mocht Renee Balkema (manager werving) van Fonds Gehandicaptensport – uit handen van Jan Janssen een cheque in ontvangst nemen met daarop het mooie bedrag van € 5970,-!   Met dit geld zijn sportorganisaties gesubsidieerd om voor o.a. aanpassingen aan sportaccommodaties, de aanschaf van aangepast sportmateriaal en ook voor het organiseren van lokale en regionale evenementen.

 

 

 

7. Onze Sponsoren en Partners

Om de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk te kunnen houden krijgen we elk jaar weer de steun (financieel, inzet van hulpkrachten, beschikbaar stellen van materiaal) van een aantal sponsors. Hieronder een overzicht:

Mastbergen Fietsen te Renkum is al jarenlang sponsor van TCW’79. Evenals voorgaande jaren verzorgt Mastbergen Fietsen de stuurbordjes voor alle deelnemers.
Dankzij de medewerking en ondersteuning van Wageningen University & Research kan de organisatie van de Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen op 22 juni weer beschikken over een prachtige en functionele sportfaciliteit. De parkeervoorzieningen op de campus zijn zodanig dat alle deelnemers hun auto kunnen parkeren vlakbij start/finish.
SportvoedingWebshop.com levert ook dit jaar de sportdrank en sportvoeding (en advies) bij de JJC/HvEW. We zijn blij met deze sponsor die ook op de uitdeelpost Bronbeek de gehele aankleding voor ons verzorgt. Wilt u nu alvast voedingsadviezen of nadere informatie dan kunt u dit via www.sportvoedingwebshop.com verkrijgen. #sportvoedingwebshop
Cyclon gaat dit jaar voor het eerst bij de JJC/HvEW materiaalserviceposten inrichten. Op de Bongerd bij vertrek en aankomst staat een service-stand voor onderhoud en het smeren van de fiets, hier worden ook beperkt materialen voor verkoop aangeboden. Verder staan ze met dergelijke servicepunten voor je fiets bij meerdere uitdeelposten onderweg.
Ook in 2019 verzorgt Sportograf de fotografie bij de Jan Janssen Classic / Hel van Ede-Wageningen. De fotografen zullen op meerdere - goed gekozen – plaatsen foto’s maken van de deelnemers. Deze foto’s zijn enkele dagen na 22 juni beschikbaar via de website sportograf.com en zijn gemakkelijk vindbaar met uw startnummer.

Restaurant De Heideroos Eerbeek

Naast de uitdeelposten onderweg, hebben we voor de lange afstanden van de JJC één restaurant als pauzeplaats opgenomen. Zeer geschikt voor iedereen die trek heeft in iets anders dan een reepje, krentenbol of banaan.

8. Duchenne Heroes

Ook dit jaar is de JJC/HvEW de samenwerking aangegaan met Duchenne Heroes. Enkele van deze helden zullen de tocht meefietsen en anderen zullen ons assisteren bij de organisatie van onze tocht. Op de startlocatie in de Bongerd kunt u hun stand vinden voor nadere informatie.

 

9. Toeristische Informatie

Mocht u eerder naar Wageningen willen komen om te fietsen of langer in onze stad en mooie omgeving willen verblijven, raadpleeg dan de website van proefwageningen.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

In de derde en laatste Nieuwsbrief die een week voor de start verschijnt, krijgt u als gebruikelijk alle belangrijke praktische details van ons.

Graag heten Toerclub Wageningen en Wielervereniging Ede u van harte welkom op zaterdag 22 juni aanstaande.

Meer informatie: www.janjanssenclassic.nl; email: info@janjanssenclassic.nl

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.