JJC-HvEW Nieuwsbrief 2019-1

NTFU Extra goed geregeldDe inschrijving voor de Jan Janssen Classic en Hel van Ede-Wageningen is per 1 februari jl. gestart. In deze eerste nieuwsbrief informatie over beide tochten en aandacht voor wijzigingen ten opzichte van vorige edities.

(Klik hier voor de pdf-versie van dit bestand)

Datum: zaterdag 22 juni 2019.

Afstanden Jan Janssen Classic: 70, 110, 125, 150, 175 en 200 km.
Afstanden Hel van Ede-Wageningen: 60 en 100 km.
Start- en finishlocatie: Sportcentrum De Bongerd, Wageningen Campus.
Organisatie: Toerclub Wageningen 1979 (www.tcw79.nl)
Inschrijven: www.janjanssenclassic.nl

Wij bieden:

 • Een laag deelnametarief. Zie onder het kopje Tarieven.
 • Een gastvrije sfeer en uitstekende organisatie, verzorgd door de vrijwilligers van Toerclub Wageningen, Wielervereniging Ede en ondersteunende organisaties.
 • Een unieke start- en finish-locatie op de Campus van Wageningen UR, waar uw auto vlakbij de start/finish kan staan.
 • Een bewaakte fietsenstalling en bewaakt bagagedepot in de Sporthal (gratis).
 • Uitstekende verzorging met eten en drinken onderweg; o.a. met de unieke, populaire "bike bites".
 • Pauzeplaatsen JJC:
  • Uitdeel- en verzorgingsposten: Clubhuis Toerclub Wageningen, Bronbeek (Arnhem), Schaarsbergen
  • Restaurant De Heideroos, Eerbeek (consumpties op eigen kosten).
 • Pauzeplaatsen HvEW:
  • Uitdeel- en verzorgingsposten: Papendal, Mountainbike Museum, Veld en Beek.
 • Veiligheid en ondersteuning onderweg door verkeersbegeleiders, motorrijders en EHBO-ers.
 • Ruime kleedkamers met voldoende douches.
 • Sportmassage (gratis) verzorgd door sportmasseurs van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).
 • Professionele sportfotografie verzorgd door Sportograf
 • Vereenvoudigde inschrijving voor groepen.
 • Website www.janjanssenclassic.nl : voor o.a. Starttijden per tocht en afstand, routeinformatie (routekaartjes, hoogteprofiel, gpx-bestanden).

De tochten

De Jan Janssen Classic (JJC) is een toertocht in de wijde, gevarieerde omgeving van startplaats Wageningen. Dat de JJC zich heeft ontwikkeld tot een echte klassieker (dit jaar de 34e editie) is te danken aan de prachtige routes en het pittige, uitdagende karakter, qua afstand en hoogtemeters. Iedere deelnemer kan een route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke voorkeuren.
De routes van de Jan Janssen Classic worden samengesteld uit drie lussen. De centrale lus voert de renners over de stuwwal bij Oosterbeek en langs de oevers van de Rijn tussen Wageningen en Arnhem. De westelijke lus gaat vanuit Wageningen over de Grebbeberg naar de Utrechtse Heuvelrug tot en met de Amerongse Berg. De oostelijke lus gaat in (noord)oostelijke richting tot - afhankelijk van de gekozen afstand - Beekbergen en Dieren. Hoogtepunt van deze lus zijn de beklimmingen van de Posbank bij Rheden.

De Hel van Ede-Wageningen is zeer populair bij MTB-ers (dit jaar de 10e editie). Het is een van weinige MTB-tochten die in de zomerperiode wordt gereden. De routes (60 en 100 km) voeren de renners door een prachtig, afwisselend terrein met bos-, heide-, landbouw- en parklandschappen tussen Wageningen, Ede, Wolfheze, Schaarsbergen/Arnhem en Renkum. Bijzonder in de 100 km route is de pauzeplaats bij het Mountainbike Museum in Schaarsbergen.
De Hel van Ede-Wageningen staat in de lijst van "10 MTB-tochten die je niet mag missen" van de NTFU. De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met Wielervereniging Ede: www.wvede.nl

 

 

Tarieven

Voor de organisatie is het van belang om tijdig een goed beeld te hebben van het aantal deelnemers per tocht en per afstand. Daarom is het aantrekkelijk gemaakt om tijdig in te schrijven. T/m 31 mei kunt u inschrijven voor het basistarief; daarna loopt de prijs op.

 • 1 februari t/m 31 mei: € 13,50 (€ 10,50 voor NTFU, KNWU en VWB leden)
 • 1 juni t/m 14 juni: € 16,00 (€ 13,00 voor NTFU, KNWU en VWB leden)
 • 15 juni t/m 21 juni: € 18,00 (€ 15,00 voor NTFU, KNWU en VWB leden)
 • Daginschrijving (mits plaatsen beschikbaar): € 18,00 (€ 15,00 voor NTFU, KNWU en VWB leden)

Deelname is gratis voor deelnemers jonger dan 16 jaar, mits begeleid door een volwassene.

Extra te bestellen producten

Bij inschrijving kunnen extra producten worden besteld, nl.:

 • JJC-shirt 2019
 • Maaltijdsoep (€ 5,-)
 • Pakket A*: koffie met appeltaart (voor vertrek), maaltijdsoep en 2 consumpties (na de tocht) (€ 10)
 • Pakket B*: pakket A plus JJC-shirt (€ 38)
 • Bijdrage voor Fonds Gehandicapten Sport

       *:  Deze pakketten waren voorheen alleen beschikbaar voor grote groepen/bedrijfsteams.

Bedrijfsteams en groepen

Als u met een groep vrienden of collega?s wilt inschrijven, kunt u dat via voorinschrijving doen. De contactpersoon voert alle gegevens in en betaalt voor alle groepsleden.
Wilt u gebruik maken van alle mogelijkheden* die voor grotere groepen (vanaf 20 personen) beschikbaar zijn, dan kunt u dit doen via een formulier dat kan worden aangevraagd via info@janjanssenclassic.nl

*: inschrijven via formulier, promotie- of verkoopstand buiten of in de hal, ontvangsttafel of -ruimte voor uw groep, Pakket A of B, parkeer bij de sporthal voor begeleiders. Tarieven op aanvraag.

Informatie: www.janjanssenclassic.nl; E-Mail: info@janjanssenclassic.nl

 

Donatie

Evenals vorige jaren ondersteunt u met uw deelname het Fonds Gehandicaptensport. Van het inschrijfgeld wordt per deelnemer € 1,- gereserveerd voor dit doel. Daarnaast kunt u bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doneren. Per jaar komt langs deze weg gemiddeld circa € 6000 beschikbaar voor het Fonds.

Wij zijn verheugd dat de Jan Janssen Classic / Hel van Ede-Wageningen uw sportieve activiteit aan Fonds Gehandicaptensport koppelt! Met uw bijdrage maakt u het mede mogelijk om samen, als één team het mogelijk te maken dat iedereen met een handicap structureel kan sporten.

Fonds Gehandicaptensport en de KNWU zijn maatschappelijke partners met één gezamenlijke ambitie: Para-cycling (aangepast wielrennen zoals handbiken, tandem rijden, tricycling en ID-cycling) voor meer mensen toegankelijk maken. JJC ondersteunt al enige jaren fietsers met een beperking zodat ook zij mee kunnen doen! Wielerverenigingen door het hele land kunnen ondersteuning krijgen in de vorm van een start- en/of stimuleringssubsidie. Hiermee kan op grotere schaal aangepast wielrennen aangeboden worden en kunnen meer mensen met een handicap kennis maken met fietsen bij lokale wielerverenigingen.

Mountainbike Museum Mastbergen Fietsen Cyclon
Roel Peereboom Wielervereniging Ede

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.