3e nieuwsbrief Jan Janssen Classic 2015

 

30e JAN JANSSEN CLASSIC EN 6e HEL VAN EDE-WAGENINGEN 2015

Beste fietser en mountainbiker,

deelnemer aan de Jan Janssen Classic  en Hel van Ede Wageningen,

Van harte welkom in Wageningen op 20 juni aanstaande!! Het is een beetje feest De Jan Janssen Classic is namelijk dertig jaar oud!
En dat vieren we.
Omdat onze naamgever  en oud-Tour de Francewinnaar Jan Janssen onlangs de respectabele leeftijd van 75 jaar heeft bereikt, mag elke deelnemer aan ons fietsevenement ‘rondjes van 75’ rijden. Drie van de vijf wegafstanden zijn een veelvoud van vijf en zeventig kilometer! En niet alleen de afstanden zijn anders, ook de parcoursen zijn aangepast. Ja, en ook introduceren we met enige trots de Blue Mountain Challenge. Daarover meer.

In deze derde nieuwsbrief, vlak voor de Jan Janssen Classic 2015 en Hel van Ede-Wageningen, vindt u de allerlaatste details over de tochten, inclusief aanwijzingen en tips. Wij bereiden u stap voor stap voor op de dag die gaat komen, vanaf het moment dat u van huis vertrekt tot het voldane gevoel na afloop van uw fietsprestatie. Neemt u rustig de tijd en lees alles goed door, dat voorkomt onnodige vragen en vertraging op de dag zelf. Laten we er met z’n allen op de 20e juni een prachtige dag van maken, door ongelukken onderweg zoveel mogelijk te voorkomen en door respect te tonen voor milieu en natuur, en voor onze medeweggebruikers en alle bewoners langs de route. 

Want ook dit jaar blijft onze slogan:  Ik fiets vriendelijk.

En dan tot slot: bij weinig vergelijkbare fietsevenement in ons land is het inschrijfgeld zo laag. Dat is vooral dank zij alle vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken dat u uw tocht kunt rijden: boswachters, politieagenten, parkeerwachters, verkeersregelaars, inschrijfbalie-medewerkers en vele anderen.

We wensen u een prachtige, sportieve dag met lekker fietsweer, maar vooral heel veel fietsplezier!

Het organisatiecomité en alle vrijwilligers,
TCW ‘79

P.S. Als u nog niet heeft ingeschreven, doe dit dan snel, want de MTB tochten zitten vol !

1. Huiswerk en voorzorg

Print de ontvangstbevestiging van uw inschrijving met daarop de barcode die u op grond van uw voorinschrijving  per mail heeft ontvangen, en neem deze mee naar Wageningen. Die hebt u nodig voor een snelle registratie bij de start. Voor NTFU-leden: uw lidmaatschapspasje meenemen is voldoende.

Het is ook raadzaam om het noodnummer van de organisatie alvast in uw telefoon op te slaan dit nummer is 0317-484025. Dit in geval van een ongeluk of onoverkomelijke materiaalpech. Download van de website www.janjanssenclassic.nl de route die u wilt gaan fietsen indien u over een gpx beschikt en installeer  zo mogelijk  strava.

2. Het dagprogramma

3. Fiets, materialen, kleding

Kijk thuis uw fiets nog even goed na. Controleer uw remmen, pomp uw banden op en kijk of het versnellingsapparaat (derailleur) goed werkt. Vergeet ook een reservebandje niet en in ieder geval niet uw fiets, uw fietsschoenen en uw helm. U zult niet de eerste zijn, die (een van deze) belangrijke attributen vergeet. Op de meeste serviceposten is overigens een materiaalkoffer aanwezig, voor hulp bij pech.

Neem ook schone kleren en douchespullen mee:  er zijn meer dan voldoende kleedkamers met douches, en het is zeker zo fris voor als u na afloop nog een kopje koffie of een drankje drinkt of een massage ondergaat.  In de sporthal is een bagagedepot, waar uw spullen in bewaring kunnen worden afgegeven. Dus u hoeft niet per sé alles in de auto achter te laten.

4. Aankomst en Parkeren

Reizend vanuit alle windstreken voert u in uw navigatiesysteem als  adres in: Droevendaalsesteeg 3, Wageningen.  Schakel bij aankomst in Wageningen uw navigatie uit en volg de speciale richtingborden en aanwijzingen van de parkeerwachters. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid rondom de start / finishlocatie. Onthoud de naam of het nummer van het gebouw, waar u uw auto achterlaat, of beter nog: maak snel een foto van dat gebouw. Dit voorkomt dat u na afloop lang moet zoeken naar uw auto. Daarna loopt/fietst u naar sporthal De Bongerd om te starten.

Vergeet niet: we zijn te gast op het terrein van Wageningen Universiteit.  We verzoeken u vriendelijk doch dringend geen rommel achter te laten op de parkeerplaatsen. Flyeren is verboden. Indien dit toch gebeurt, brengen wij u de opruimkosten in rekening. Wilt u flyeren voor andere toertochten, neem dan contact op met de organisatie. We helpen u graag.

5. Aankomst ‘De Bongerd’

Al direct zult u worden verrast door de professionele uitstraling van de locatie. De start- finishstraat worden gesponsord door de Rabobank, Canon en Blue Mountain en dit jaar voor het eerst ook door Futurumshop. Verder treft u in of rond de hal allerlei stands aan van Jan Janssen Fietsen, Vittoria, Gskin, Blue Mountain en Powerbar. Bij Fietsspecialist Mastbergen uit Renkum kunt u onder andere Vittoria buitenbanden kopen. Ook is er een speciale stand van de NTFU.

6. De inschrijving zelf

Bij de scan&go inschrijftafels laat u uw meegebrachte ontvangstbevestiging met barcode of NTFU-ledenpas zien. Een van die twee wordt gescand. Maar nu, let op, want u krijgt ook een stuurbordje aangereikt, met startnummer en barcode, Die laat u ook scannen. Door deze dubbele scan is uw naam gekoppeld aan het startnummer op uw stuurbordje. Het stuurbordje bindt u met overhandigde tie-wraps goed zichtbaar aan uw stuur. Zo kunnen fietsers met problemen onderweg snel worden gelokaliseerd. Op het bordje staat ook het alarmnummer voor noodgevallen: (0317) 484 025. Uw startnummer geeft ook aan dat u meerijdt met de Jan Janssen Classic/Hel van Ede-Wageningen, en dat geeft u tevens recht op voeding en drank bij de controleposten. Aan de hand van het nummer kunt u later actiefoto’s nabestellen, via de website van Sportograf .

Mocht u vergeten hebt uw voorinschrijving mee te nemen, meldt u zich bij de infobalie, dan wordt u alsnog handmatig ingeschreven. En u ontvangt uiteraard ook meteen uw stuurbordje. Let op: de inschrijving voor de Hel van Ede Wageningen (MTB) is al sinds 1 juni gesloten. Voor de Jan Janssen Classic (weg) sluit de voorinschrijving op dinsdag 16 juni

7. De inschrijftafels

Alle inschrijftafels zijn geopend vanaf 06.30 uur.  De bar en de koffievoorziening zijn al geopend vanaf 06.00 uur. Er zijn drie verschillende tafels voor de reguliere fietsers:

  • Wegfietsers die zich vooraf hebben ingeschreven = Jan Janssen Classic.
  • Mountainbikers die zich vooraf hebben ingeschreven = Hel van Ede-Wageningen
  • Alle fietsers zonder voorinschrijving. Bij deze daginschrijving betaalt u € 15 (voor NTFU-leden is dat € 12).  Natuurlijk ontvangt u uw stuurbordje.

Naast de in de sporthal niet te missen  ‘Blue Mountain Corner’ bevindt zich de inschrijfbalie voor de bedrijventochtdeelnemers en de groepen. Deelnemers worden verzocht zich hier te melden. Contactpersonen hebben reeds per mail aanvullende informatie ontvangen. Stuurbordjes worden ook hier uitgereikt. Bij de bedrijventochtbalie zijn ook de bestelde pakketten. De captain van elke groep vragen wij dit pakket op te halen en te verspreiden onder de andere leden van het team. Bij de Blue Mountain Corner kunt u zich onder het genot van een verse kop koffie met appeltaart als groep verzamelen.

8. Blue Mountain Corner.

Ook dit jaar wordt de koffievoorziening verzorgd door Blue Mountain Koffie (www.bluemountain.nl). In de sporthal bij start en finish zetten zij een lekker kopje, verse koffie. Neem even de tijd om hiervan te genieten. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. En met een kleine bijbetaling hebt u er een stuk appeltaart bij. Bij de Blue Mountain Corner zullen ook de prijzen voor de Blue Mountain Challenge worden uitgestald. Wij danken al onze sponsoren Squirt, Futurum Shop, Powerbar, Snelle Jelle, GSkin, Blue Mountain, Sportsbalm en Sportgeluk, Vittoria Rijwielhandel Mastbergen en Shimano, die geheel belangeloos hebben bijgedragen aan grote hoeveelheid prijzen 

De koffie wordt tegen dezelfde  prijs ook geschonken in het clubhuis van TCW '79. (Dit is de eerste controlestop voor de deelnemers aan de langste afstanden).  Bedrijventochtdeelnemers, die bonnen in hun pakket hebben,  kunnen deze  bonnen inleveren bij de Bongerd (start /finish) of in het clubhuis van TCW'79.

9. Blue Mountain Strava Challenge (NIEUW!)

Iedereen kan meedoen, maar dan moet hij of zij wel zijn ingeschreven als deelnemer aan de Jan Janssen Classic. Door mee te doen maakt u kans op vele leuke prijzen die beschikbaar zijn gesteld door onze sponsoren. Als u mee wilt doen- en dat raden we beslist aan- moet u een app op uw mobiele telefoon, danwel uw gpx  installeren. Geen idee hoe dat moet? Geen probleem : Er liggen bij de Blue Mountain corner instructies, waarmee dit simpel te installeren is.. 

Op drie geselecteerde klimmen in het parcours – de blue mountains - kunt u uw prestatie vergelijken met die van uw medefietsers. De meetgedeelten (wegen/paden) zijn volkomen autovrij. Per geselecteerde klim wordt er een klassement opgemaakt. Per klassement is er ook een groot aantal prijzen te verdelen, die beschikbaar zijn gesteld door onze sponsoren.  De drie klimmen zitten niet in alle routes, maar de laatste klim (de Keijenbergse weg) is voor iedereen aan het eind van de rit een lastige hobbel.

Voor deze klim kan voor de eerst aankomende een mooie prijs winnen, maar er zijn ook prijzen voor startnummer 500, 1000 of 1968 (dat is het jaar dat Jan Janssen de Tour de France won!).  Wie wel alle drie de klimmen heeft volbracht, dingt mee naar het algemeen bergklassement waarbij er voor  de beste heer en de beste dame een unieke bolletjestrui beschikbaar zal zijn.  Om dat op de 20e juni nog niet alle prijzen bekend zijn, worden deze pas na enkele dagen bekend gemaakt op de website van Blue Mountain Koffie, (www.bluemountain.nl/stravachallenge)   Daar zijn ook de resultaten van de individuele beklimmingen te lezen. 

10. Hel van Ede-Wageningen

De inschrijvingen door de 55- en 95 kilometertochten op MTB is geruime tijd gesloten. Het aantal plaatsen is beperkt en daardoor zijn er ook minder startnummers. Deelnemers die toch willen rijden en dit doen zonder of met een eigen nummer, riskeren een bekeuring. Onze ervaring als organisatoren is, dat het elk jaar lastig is om vergunningen voor de MTB-tochten te krijgen. Daarbij werken klachten vanuit de omgeving zeker niet stimulerend. Er zijn twee servicepunten, waar kan worden gepauzeerd en bijgetankt. Langs de mountainbike route zullen de kettingen kosteloos gesmeerd worden door vrijwilligers van Squirt.  Deze firma stelt ook een aantal mooie prijspakketten beschikbaar voor de wegfietsers. En fotobedrijf Sportograf maakt ook in de bossen mooie actieplaatjes.

Omdat er helaas geen toestemming is om een Stravameting in het bos te houden, verloten wij onder de Mountainbikers 10 koerspetten beschikbaar gesteld door Shimano. De winnaars kunnen op vertoon van hun start bordje hun prijs afhalen bij de Blue Mountain Corner.

11. Routes en veiligheid

Enkele dagen voor de start komen de gpx files voor alle routes beschikbaar. Deze kunt u thuis downloaden van de site www.janjanssenclassic.nl.  Voor deelnemers die niet over een gps beschikken, zijn alle routes goed en duidelijk met pijlen uitgezet.  Daarnaast zijn er bij de inschrijftafels (een beperkt aantal) routebeschrijvingen aanwezig. Geprint via Canon Business Center  Zwolle. Uit milieuoogpunt hebben we de aantallen beschikbare routebeschrijvingen fors  teruggebracht, omdat steeds meer fietsers  gpx gebruiken. Opgelet! De GPX files geven de routes aan. Let echter ook goed op de pijlen. Op het laatste moment is het altijd mogelijk (om welke reden dan ook), dat de route moet worden omgelegd. De pijlen zorgen dan voor de juiste route/ omleiding. 

Gevaarlijke situaties en veiligheid!

12. Ravitaillering onderweg

Bij de stops op  de MTB routes en bij de wegtochten in Schaarbergen en Bronbeek  wordt Powerbar sportdrank uitgedeeld; maar ook bananen, broodbites van bakkerij Stolk te Wageningen en koeken van Snelle Jelle.

13. Fotograaf            

Bij de start en onderweg zult u verschillende keren op de foto gezet worden door Sportograf . Via hun website kunt u na afloop uw foto’s bekijken  en - als u dat wilt-  nabestellen. Dit professionele fotobedrijf levert ook de stuurbordjes en bijbehorende  tie-wraps. Onthoud daarom uw nummer , want hiermee kunt u versneld uw foto’s  terug vinden op hun site, waar u ook de voorwaarden en condities vindt. 

14. Sporthal de Bongerd

Na al het klimgeweld komt u bij de finish aan. Zet uw fiets op slot en ga ontspannen (chillen). Geniet van de feestelijke finishstraat en kijk ook naar andere fietsers die binnen komen. Er is muziek en de regionale omroep RTV Rijnstreek zendt live uit. Neem ook een welverdiend hapje en drankje  in de sporthal  of op het buitenterrein. Niet alleen de inmiddels bekende koffie, maar ook de frisdranken  en het bier zullen er goed in gaan.  In de sporthal is er een complete pastamaaltijd beschikbaar om uw energievoorraden weer op peil te brengen en voor de aanvulling van de verloren zouten is ook een kop soep geen overbodige  luxe.

15. Slechts consumptiebonnen

In de sporthal kunnen voeding en consumpties tot 12.00 uur worden afgerekend met contant geld. Om de snelheid van bediening te kunnen garanderen kan er vanaf 12.00 uitsluitend met bonnen worden betaald. Deze zijn verkrijgbaar in de sporthal. Voor prijzen van broodjes, soep , pastamaaltijd, et cetera zie de borden in de sporthal. 

16. Massage

Na afloop is er gelegenheid om u gratis laten masseren. Gebruikt u dan wel eerst de douchegelegenheid in de hal. Een team van 20 professionele masseurs van het Nederlands Genootschap van Sportmasseurs van de regio Gelderland staat klaar om uw ongemakken te verzorgen of spieren los te masseren. Dit team wordt voorzien van massageolie door Sportsbalm, het bedrijf van de bekende wielrenner en oud Tour de France etappe winnaar Rob Harmeling, die nu ook samen met onder andere Erben Wennemars en Erwin Nijboer via Sportgeluk, clinics verzorgt.

De masseurs zijn aanwezig van 12.00 uur tot 18.00 uur.

17.Shirts van de Jan Janssen Classic

Er is al een groot aantal shirts verkocht in de voorverkoop. Deze shirts van het merk Gskin kunnen worden opgehaald bij de kraam naast de Blue Mountain Corner.  Er zijn nog enkele shirts beschikbaar voor de prijs van € 35,00. Daarnaast hebben we nog een klein aantal shirts van vorige jaren  die tegen een gereduceerd, aantrekkelijk tarief worden verkocht.

18. Fonds gehandicapten sport

Via uw inschrijving draagt u bij aan ons goede doel, het Nationaal Fonds Gehandicapten Sport. Dit fonds wil sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk maken, het sportaanbod vergroten en verbeteren en meer aandacht vragen voor de gehandicaptensport. Dat kunnen en doen zij echter niet alleen!. Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport legt het als volgt uit:

 “Invulling geven aan onze ambitie om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, dat kunnen en dat doen wij niet alleen. Vele vrijwilligers, donateurs, sponsors, ambassadeurs en partners helpen daarbij. Daarom zijn wij zo ontzettend blij met initiatieven zoals die van de Jan Janssen Classics. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe we samen als één team achter de sporters met een handicap staan!”

19. Media en muziek

Voor het eerst is de lokale/regionale omroep RTV Rijnstreek  (www.rtvrijnstreek.nl) de hele dag op de Bongerd aanwezig. Zij zenden muziek uit, maken rapportages, houden interviews en zorgen voor een goede sfeer. Er is een groot videoscherm waarop alle dingen van de dag te volgen zijn. Geen sportevenement zonder muziek en dan het liefst ‘live’. Ook dit jaar hebben we weer muzikanten gecharterd op enkele plekken langs de route. Bij ‘De Heideroos’ in Eerbeek speelt professioneel accordeonist Michiel Ockeloen de sterren van de hemel (zie www.de-accordeonist.nl) en bij de finish op de Bongerd strooit de Harmonie Dweilband feestelijke klanken de rondte in (zie www.harmoniewageningen.nl).

20. Tot slot

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor de Jan Janssen Classic, doe dit nog snel of kom op de dag zelf. Voorinschrijven is namelijk een stuk goedkoper, en u bent dan meteen gegarandeerd van een startbewijs. Het organiseren van een groot evenement vergt tijd, energie, maar ook creativiteit. Nu al denken we na wat allemaal anders en beter kan het volgend jaar. Heel graag horen we daarom uw mening over de tochten, de dag zelf, of alles er omheen. Dat mag u mondeling doen, op 20 juni (wij zijn herkenbaar en aanspreekbaar aanwezig!), maar ook via de website www.JanJanssenclassic.nl .

Wij wensen iedereen en elkaar een sportieve maar vooral heel plezierige dag.

Het organisatie comité
Jan Janssen Classic
Hel van Ede-Wageningen
Tourclub Wageningen ‘79

 

SNELLE JELLE, Krachtige Kruidkoek voor de Jan Janssen Classic

Snelle Jelle is de krachtige koek voor de doorzetmomenten tijdens de Jan Janssen Classic.  Of je nu extra energie nodig hebt voor die laatste kilometers of als je te lang hebt genoten van de mooie omgeving van Wageningen, Snelle Jelle geeft je energie en daarmee net die boost die je nodig hebt. Snelle Jelle zal tijdens de Jan Janssen Classic weer zorgen voor voldoende energie voor alle deelnemers in de vorm van Snelle Jelle repen. Voor meer informatie over Snelle Jelle, kijk op www.snellejelle.nu en www.facebook.com/snellejellekruidkoek