2e nieuwsbrief Jan Janssen Classic 2015

Beste fietsliefhebber,

De buitentemperatuur schiet langzaam omhoog, bomen zijn in lentetooi en we zien meer en meer fietsers langs de weg. Met ruim twee maanden te gaan is het tijd voor de tweede Nieuwsbrief van de Jan Janssen Classic/ Hel van Ede-Wageningen 2015. 

In de vorige nieuwsbrief van februari j.l. kondigden we de verschillende tochten al aan, met als bijzonderheid dat we dit jaar een jubileumeditie hebben van de toerfietsklassieker. Reden genoeg om dat al fietsend te gaan vieren !

En dat betekent:

  • Nieuwe routes op de weg, met andere afstanden dan gebruikelijk: 75, 120, 150, 200 en 225 km
  • Meer fietsers op en over de Posbank
  • Snelheidstest voor klimmers via Strava-tijdmeting
  • Twee MTB-routes van 55 en 95 km door prachtig natuurgebied
  • Een versimpeld inschrijfsysteem voor groepen en bedrijventeams

De aanmeldingen lopen in rap tempo op. Het is dus zaak om u nu snel in te schrijven. Daarover meer in deze nieuwsbrief (1) en op de website.

We presenteren ook het JJC Wielershirt van dit jaar (2) en vragen uw aandacht voor ons jaarlijks terugkerend goede doel, het Fonds Gehandicaptensport (3). Interessant is ook de Blue Mountain Strava Challenge (4). We zijn dit jaar een samenwerking aangegaan met Duchenne Heroes (5). Er zijn enkele mededelingen van onze sponsors (6) en we geven een overzicht van overnachtingsadressen (7) in en rond Wageningen.

In de derde en laatste Nieuwsbrief voor de grote dag krijgt u als gebruikelijk alle belangrijke praktische details van ons. Veel leesplezier en van harte welkom op zaterdag 20 juni aanstaande!

De organisatie van de JJC/HvEW 2015

1. Inschrijven: Nu doen!

Voor zowel de Jan Janssen Classic als de Hel van Ede-Wageningen blijft vooraf inschrijven verplicht. Dat doen we ook om de veiligheid op wegen en paden te bewaken en de overlast voor de omgeving te beperken. Net als voorgaande jaren is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 5.200 racefietsers en 800 mountainbikers. We merken dat vergunninghouders (gemeenten, terreinbeheerders) steeds strenger worden bij het verlenen van toestemming om de fietsers op hun gronden en terreinen door te laten. Dit jaar maken we weer gebruik van startnummers op de fiets die we hopen te koppelen aan het inschrijfsysteem. Handig bij calamiteiten en problemen onderweg. Maar dat betekent ook dat u bij wangedrag hierop wordt aangesproken.

Ervaring leert dat de MTB-tochten snel vol raken. Maar ook op de weg gaat loopt het in de laatste maanden storm met de aanmeldingen. Ga dus spoedig naar www.janjanssenclassic.nl/inschrijven om u aan te melden. Betaling geschiedt via iDeal. Meer bijzonderheden, ook voor bedrijventeams, vindt u op de site. Zodra u zich ingeschreven heeft, ontvangt  u een bevestiging met barcode per mail. Dit is tevens uw bewijs, dat u dient te laten scannen, alvorens u kunt starten. Print het uit en leg het gereed om mee te nemen.

In de derde nieuwsbrief van begin juni a.s volgen meer bijzonderheden over het parkeren en de routes. 

2. Het JJC wielershirt 2015.

We hebben weer een  modern nieuw shirt voor u. Hieronder staat het afgebeeld: mediterraan-blauw en bijzonder van snit. U ziet het getal 30 (zesde lustrum)! Er zijn vijf dames- en zeven herenmaten. U kunt het shirt bestellen als u zich inschrijft op onze Jan Janssen Classic website. De prijs bedraagt € 35,- per stuk.

Wees er ook hier snel bij, want G-skin levert uit tijdens de JJC, als u tenminste tijdig uw shirt heeft besteld!!!

3. Ons Goede Doel: Fonds Gehandicaptensport.

Ook in 2015 willen we als organisatie van de JJC en HvEW het Fonds Gehandicaptensport blijven ondersteunen via een klein gedeelte van het startgeld dat u bij de aanmelding betaalt.

Sport is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een handicap.  In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap, die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Samen met vele vrijwilligers, donateurs, sponsors, ambassadeurs en partners zet het Fonds Gehandicaptensport zich in om de ambitie "Sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken" verder invulling te geven, voor ieder op zijn/haar eigen niveau: top-, en breedtesport, jong en oud. Omdat niemand buitenspel mag staan.

Na afloop van de  Jan Janssen Classic 2014 mocht Renee Balkema (manager werving) van Fonds Gehandicaptensport – uit handen van Jan Janssen zelf- een cheque in ontvangst nemen met daarop het geweldige bedrag van € 9.037!   Met dit geld zijn sportorganisaties gesubsidieerd voor o.a. aanpassingen aan sportaccommodaties, de aanschaf van aangepast sportmateriaal en ook voor het organiseren van lokale en regionale evenementen. De onderstaande foto spreekt voor zich…..Zie voor meer informatie www.fondsgehandicaptensport.nl

4. Nieuw: Blue Mountain Strava challenge.

Voor de ‘tijdrijders’ onder ons en andere verzamelaars van getallen en records heeft onze sponsor Blue Mountain voor de Jan Janssen Classic 2015 een bijzondere uitdaging opgezet: de Blue Mountain Strava Challenge.  Na het verrassende succes van de Strava meting op de Wageningse Berg tijdens de JJC 2014 wordt de uitdaging nog mooier en uitgebreider. De organisatie gaat proberen drie hellingen aan te wijzen waarop een Strava-tijdmeting zal worden georganiseerd.

De slothelling, de Wageningse Berg, blijft in ieder geval onderdeel van deze meting. Naar twee andere geschikte hellingen wordt in het vernieuwde parcours op korte termijn gezocht.  Voorwaarde is dat de  Stravameting op een veilige manier moet kunnen plaatsvinden, want de JJC is geen wedstrijd!

Doel is dat elke toerfietser zich qua klimmerstalent kan vergelijken met andere  rijders.  Bovendien zal er een algemeen klassement worden opgesteld voor dames en heren, en er wordt aan de winnaars een bolletjestrui uitgereikt. Dit uniek shirt wordt aangeboden door onze kleding leverancier G-skin in nauwe samenwerking met Blue Mountain. 

Ook al onze andere sponsoren hebben zich bereid verklaard prijzen ter beschikking te stellen. Niet alleen voor de snelste, maar ook voor andere posities. Er zijn dus ruime mogelijkheden ook als je niet meer zo hard kunt fietsen. Onder voorbehoud zal er ook een Strava meting komen voor onze mountainbikers, maar hiervoor zijn bepaalde vergunningen nodig. De nadere uitwerking zal binnenkort op de Blue Mountain site worden uitgelegd en ook in de volgende nieuwsbrief worden toegelicht. De uitslagen worden bekend gemaakt op de website van Blue Mountain. Hier kunt u terecht voor mooie aanbiedingen voor een goede kop koffie bij u thuis of op uw werk.

5. Samenwerking met Duchenne Heroes.

De Hel van Ede-Wageningen is één van de van etappes van Duchenne Heroes! Tijdens de Hel van Ede-Wageningen rijdt er een speciale groep mountainbikers mee. Zij zijn allemaal Helden in training, die in september 700 kilometer in 7 dagen gaan mountainbiken door de Benelux. Zij zijn Duchenne Heroes. Zeven dagen saamhorigheid, heldendom en spierkracht, dát is Duchenne Heroes. Een toptocht met toptracks voor de bucketlist van iedere mountainbiker. U fietst 700 óf 500 kilometer in 7 dagen door de Benelux, in het hart van de Ardennen, naar de finish in Nijmegen.

Verleg uw grenzen voor jezelf én voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie, een erfelijke ziekte die met name voorkomt bij jongens. Duchenne breekt de spieren langzaam af en uiteindelijk is deze ziekte altijd fataal. Jonge mannen worden vaak niet ouder dan 30 jaar. Dit jaar bestaat Duchenne Heroes 10 jaar en daarom zijn er ‘10 etappes’. Er zijn drie tochten vooraf aan het evenement geselecteerd, om de zeven tijdens de week aan te vullen. De Hel van Ede-Wageningen is een van deze drie tochten.

Word ook een Hero en schrijf u in om de hele week, óf als Weekend-Hero mee te gaan met Duchenne Heroes in september. 

6. Onze sponsoren en hun producten.

FuturumShop.nl weet wat echte fietsers beweegt!

Als partner van de Jan Janssen Classic heeft FuturumShop een aantal mooie aanbiedingen geselecteerd voor deelnemers aan deze prachtige NTFU Klassieker! Bijvoorbeeld de Mio Cyclo 505 voor slechts € 319,- en de Tacx CO2 Inflater; ideaal voor tijdens de toertocht. FuturumShop.nl heeft het grootste assortiment fietskleding, -onderdelen en –accessoires van topmerken. Voor alle bestellingen geldt: voorraadartikelen die voor 21:00 uur worden besteld, verzenden wij nog diezelfde dag. Altijd gratis verzending en retour, retourtermijn van 60 dagen en 2 jaar garantie, dat is het voordeel van FuturumShop!

Zie ook: www.futurumshop.nl/acties/janjanssenclassic

Power Bar

PowerBar langs het Jan Janssen Classic parcours. Op verschillende plekken wordt de PowerBar Isoactive sportdrank uitgereikt. Dit is een isotone sportdrank die snel wordt opgenomen in uw bloed. Door de snelle levering van koolhydraten en het hoge mineralengehalte is PowerBar Isoactive de ideale sportdrank tijdens inspanning.

Speciale PowerBar aanbieding

Om goed voorbereid aan de start van de Jan Janssen Classic te staan, hebben we in samenwerking met PowerBar een speciaal sportvoedingspakket samengesteld voor maar €10,-. U kunt het pakket bestellen via het inschrijfformulier of als u zich al heeft opgegeven is het ook op de dag zelf te verkrijgen in de Bongerd in de Powerbar Stand.

Dit sportvoedingspakket bestaat uit:

  • 2x PowerBar Energize Bars
  • 2x PowerBar PowerGels Shots
  • 2x PowerBar PowerGels

Train met sportvoeding

Het is verstandig om al tijdens uw trainingen te testen hoe uw lichaam reageert op de werking van sportvoeding. Als u het PowerBar Jan Janssen Classic sportvoedingspakket aanschaft, kunt u hiervoor goed de PowerBar Energize repen, PowerGels of PowerGel Shots gebruiken. Dit zijn verschillende producten die alle drie voor snelle energie zorgen en gemakkelijk worden opgenomen. Door hier tijdens trainingen mee te experimenteren, ontdekt u vanzelf uw favoriete sportvoeding.

7. overnachtingsmogelijkheden.

Mocht u eerder naar Wageningen willen komen om te fietsen of langer in onze stad en mooie omgeving willen vertoeven, dan kunt u op diverse plekken overnachten in onze stad en daaromheen. We geven u een overzicht van de meest voor de hand liggende accommodaties:

Hotels in Wageningen en omgeving

De Wageningsche Berg, Wageningen
Hof van Wageningen, Wageningen
De Wereld, Wageningen
Nol in ’t Bosch, Wageningen
t Paviljoen, Rhenen
De Reehorst, Ede
De Paasberg Ede

Bed and Breakfast in Wageningen

Het Torentje   
Guesthouse 1907  
Posada 47   
Willems Hoeve  
B&B De Herbergh 

Googelen op www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/wageningen levert ongetwijfeld veel meer interessante adressen op. Veel succes.