Hel van Ede-Wageningen

Afstanden: 65, 80 en 95 km
Deelnemers: Maximaal 1000

Toen de Hel van Wageningen – de tocht voor wegrenners over elke bult die in de omgeving te vinden is – werd omgedoopt tot Jan Janssen Classic, dreigde de zo treffende oude naam in de vergetelheid te raken.

Totdat in 2010 – het jaar van het 5e lustrum van de Jan Janssen Classic -werd besloten om  een tweetal MTB-tochten aan het programma te te voegen onder de naam Hel van Ede-Wageningen. Ede werd aan de naam toegevoegd omdat de MTB-routes de renners voor een belangrijk deel door terreinen in de gemeente Ede voeren en omdat daarom samenwerking is gezocht met Wielervereniging Ede. Toerclub Wageningen prijst zich gelukkig met deze partner; in samenwerking met WV Ede worden vergunningen geregeld, routes samengesteld en uitgezet.

De Hel van Ede-Wageningen is vanaf het begin een groot succes. De redenen hiervoor zijn divers. Mountainbiken is steeds populairder geworden, het gebied rond Wageningen en Ede leent zich buitengewoon goed voor deze discipline en het aanbod aan tochten voor MTB-ers is in de zomer minder groot dan voor wegrenners.

De routes voeren de renners door een prachtig, afwisselend terrein met bos-, heide-, landbouw- en parklandschappen. De wens om het qua omgeving en moeilijkheidsgraad zo aantrekkelijk mogelijk te maken, plaatst de organisatie echter ook voor een toenemend probleem. Beheerders van terreinen worden steeds terughoudender met betrekking tot het toelaten van fietsers in hun gebieden. Toch lukt het elk jaar weer om unieke routes te creëren, die gedeeltelijk lopen door gebieden die normaliter niet toegankelijk zijn. Dat is ook de reden dat we een beperkt aantal deelnemers kunnen toelaten en extra aandacht vragen voor het respecteren van de regels.

In de voorgaande jaren werd het maximum aantal deelnemers al ruim voor voor het sluiten van de voorinschrijving bereikt. Wacht dus niet te lang met uw aanmelding.

-- update 19/06/2022: er is een extra afkorting gepijld om ook een route van ca 80km te krijgen. ZIe hiervoor de onderstaande gpx en de borden in het veld --

 

GPX bestand downloaden

Alle routes gecombineerd
De Hel 2022 65 km
De Hel 2022 80 km
De Hel 2022 95 km
De Hel 2022 waypoints - namen en afstand

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.